Udružilo se 30 ekoloških proizvođača kako bi Dalmacija postala ekološki certificirano područje Europe

Ekološki proizvođači odlučili udružiti u ovu udrugu velikog potencijala i pružiti Hrvatskoj i svijetu najbolje što Dalmacija može ponuditi – autohtonu hranu poput raštike, agruma, smokava, grahorica, sira, vina, ulja, meda i još mnogo drugih vrijednih proizvoda.

Dalmacija postaje centar zdrave hrane! – poručili su iz udruge ekoloških proizvođača „Dalmacija EKO koji kreću u zajednička predstavljanja i plasman, kao i organizaciju vlastitih promotivnih događanja.

– Ekološki proizvođači odlučili udružiti u ovu udrugu velikog potencijala i pružiti Hrvatskoj i svijetu najbolje što Dalmacija može ponuditi – autohtonu hranu poput raštike, agruma, smokava, grahorica, sira, vina, ulja, meda i još mnogo drugih vrijednih proizvoda. Krajnji korisnici proizvoda članova udruge mogu biti sigurni da je ova hrana uzgajana u prirodnim uvjetima s ciljem očuvanja ljudskog zdravlja i okoliša. Logika je jasna – jedeš zdravo, podupireš i jačaš ekonomiju i sudjeluješ u stvaranju prepoznatljivosti – dodali su iz „Dalmacija EKO“.

Članovi udruge surađivati će na prijavi projekata za financiranje iz sredstava Europske unije, a traže i nove članove.

– Pozivamo sve dalmatinske ekološke OPG-ove, kao i one koji žele podržati naš rad i

razvoj da se priključe nastajanju snažne ekološke organizacije u Dalmaciji. Tokom slijedećih mjeseci aktivno će se raditi na formiranju baze podataka ekoloških proizvođača u Dalmaciji te će se izraditi web stranica putem koje će proizvođači dobijati sve potrebne informacije o ekološkom uzgoju – poručila je Antonija Gomezelj, predsjednica udruge „Dalmacija EKO“ iz kaštelanske tvrtke Bioplan jednog od najvećeg ekolološkog proizvođača povrća u Hrvatskoj.

maj

foto: Bioplan iz Kaštela