Gastrobajterov drugi dolazak u Batak (grill) – dvaput je dvaput!

Utabanim putem može se doći i do novog iskustva, a ne nužno doslovno ponoviti već doživljeno. Najavili smo da ćemo se na neka mjesta vratiti kako bismo kušali ostatak ponude, ili kako bismo jednostavno provjerili dosljednost u ponudi i kvaliteti.

Batak grill – pravo mjesto za ručak“, pohodili smo premijerno ovog proljeća. Kako smo tada kušali samo dio standardne ponude, vratili smo se po još. Gospođa Željka Fattorini odavno nas je u jednoj reklami podučila da je najbolje „jednom, ali dobro“. Gastrobajteri uvijek slušaju starije i iskusnije, ali na kraju ipak moramo priznati – dvaput je dvaput!GURMANSKA PLATA

BATAK GRILL Buzin odabrali smo za kontrolni posjet lancu ovih poznatih restorana, budući da je smješten na zahvalnom mjestu za sve one koji se Zagreba dotiču, ali u grad najradije ne ulaze (ako ne moraju). Smješten je u sklopu Supernova Buzin centra, na samom izlazu sa zagrebačke obilaznice, pa ga lako mogu pohoditi i oni koji putuju autocestom od juga prema istoku / sjeverozapadu Hrvatske ili obratno.

Naš prvi posjet BATAK restauracijama obilježili su hvalospjevi BBQ rebarcima koja su nas stvarno oduševila, pa smo se nimalo potajno nadali da ćemo i ovog puta uživati u njima. Ali avaj! Ovoga puta u Batak grillu od rebaraca ni R! Uz duboke isprike osoblja, objašnjeno nam je da su BBQ rebarca skinuta sa jelovnika, ali da Batak priprema novo iznenađenje – juneća rebra na poseban način http://batak-grill.hr/novo-u-batku-socno-peceno-xxl-junece-rebro/ . Ovu novitadu osoblje je već kušalo i prema njihovim riječima, bit će to delicija za svaku preporuku.

Nije nam ostalo drugo, nego da im vjerujemo i već na početku dogovorimo novi susret, a našu glad krenuli smo krotiti od provjerenog predjela – ROASTBEEF sa rikulom, jabukom Granny Smith, bućinim uljem, aioli umakom i bademom (uf!). Na stranu dug popis sastojaka, ovo je stvarno ukusno predjelo koje daje odmak od konfekcije, a i malo udara kontru teškim mesnim jelima, koja su standard na grillu. Svakako preporučam „sljubiti“ ROASTBEEF s BONNER, Bohemian pilsnerom, Petog elementa – naravno iz daruvarskih pogona meni omiljene hrvatske pivovare.5 ELEMENT BONNER

Za glavno jelo ovoga puta kombinirali smo gurmansku platu, punjeni lungić i đevrek s kajmakom. Za djecu koja vole samo kokoš tu je i pileći file s pomfritom i ketchupom. Gurmanska plata se dokazala obiljem i okusima, a kombinacija malih punjenih lungića, mesnih uštipaka i ćevapa pravi je pogodak za one neodlučne i prestrašene. Ukoliko naručite punjeni lungić (solo), dobit ćete fino pripremljen i odmjereno začinjen, lagani svinjeći lungić, koji stvarno odaje svježe meso (po nekima i previše svježe?!). Ono što je žarilo i palilo u ovoj kompilaciji roštilj oblizeka bio je prilično šarf đevrek s kajmakom, koji nas je iznenadio balansom okusa i pikantnosti. Vizualno zanimljiv pokazao se kao pravo osvježenje u usporedbi s brojnim punjenim pljeskavicama koje smo imali priliku kušati diljem Hrvatske i regiona. Moram spomenuti da smo bili neizmjerno tužni što smo se u Batak Buzinu našli u zao čas, budući da trenutno u ponudi nije bilo oglašenog RIB-EYE STEAKa, odležanog 21 dan. To je kockica koja nam je na ovom nedjeljnom ručku falila da složimo GRILL MEAT MEDLEY slagalicu po guštu i mesnom zakonu.

Na kraju opet treba platiti račun, a za ovu šetnju kroz kompilaciju grilla & chilla nećete izdvojiti puno više od 100,00 kn po osobi uz pića i obligatne kave .

Gastrobajter: Igor Gomezelj