RESTORAN ŠUG – Nova gastro priča chefova koji su vodili kuhinje boljih splitskih restorana

Ušli smo u prostor restorana Jure na dnu Tolstojeve ulice koji je bio razvikan po marendama, stoga planiramo uz a la carte ponudu, svakodnevno nuditi domaća jela na žlicu uz normalnu cijenu i nastaviti tu tradiciju koja nedostaje središtu grada.

Kuharski dvojac Duje Kanajet (ex ARTiČOK, Mazgoon Food…) i Mateo Kordić (ex Mazgoon Food, Galerija…) u subotu, 8. prosinca otvaraju restoran Šug. Preuredili su u prostor nekadašnjeg lokala Jure u Tolstojevoj ulici (nasuprot trgovine DM-a) i time se ubrojili u društvo malobrojnih splitskih chefova koji su se odlučili voditi i kužinu i restoran.

“Obojica radimo deset sezona po raznim objektima i,evo, odlučili smo krenuti sami, pričati priču o dalmatinskoj gastronomiji na svoj način. Ušli smo u prostor restorana Jure na dnu Tolstojeve ulice koji je bio razvikan po marendama, stoga planiramo uz a la carte ponudu, svakodnevno nuditi domaća jela na žlicu uz normalnu cijenu i nastaviti tu tradiciju koja nedostaje središtu grada. Meso, jadranska riba, bakalar na razne načine, zapečeni kupus, fažol to je ono čime želimo osvajati svoje goste,a krećemo namjerno van sezone jer vjerujemo da prava kulinarska priča gradi zimi, a ljeti samo potvrđuje” – istaknuo je Kanajet koji je umijeće baždario i pod paskom Hrvoja Zirojevića.

Interijer Šuga osmislio je dizajner Marin Radić, vlasnik ARTiČOK-a, gdje je Kanajet donedavno vodio kuhinju, a za štimung prvog dana u 19 sati pobrinut će se klape. Za otvaranje iskusni, a mladi dvojac složio je poseban jelovnik koji možete vidjeti na slici.

ŠUG ponuda za otvaranje