TRUMP: Tanjur novog američkog predsjednika pun masnoća i politike

u privatnom avionu taj se 70-godišnjak ne propušta mastiti hamburgerima i krumpirićima, a njegov omiljeni izbor s menija McDonaldsa sendvič je s ribljim fileom. U našem političkom dvorištu svoje prehrambene navike rado je pak izlagao javnosti bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum. Na janjetinu češće nego na posao u Gradsku upravu odlazio je u konobu Kod Dunda u Sitnom Gornjem na Mosoru.

Kažu da prehrambene navike puno toga otkrivaju o čovjeku (a i političaru), pa su američki novinari dali se u premjeravanje zalogajčića novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Medijski pregaoci koju su pratili predsjedničku kampanju zabilježili su da se nigdje nije toliko jelo kao u McDonaldsu, čak i u privatnom avionu taj se 70-godišnjak nije propustio mastiti hamburgerima i krumpirićima, a njegov omiljeni izbor s menija tog sveprisutnog fast food lanca je sendvič s ribljim fileom, smrvljen od nečeg što mora vjerojatno nikad nije vidjelo. photo-2Prema pisanju Hufffington Posta, Trump hranu nije dotaknuo rukom od 1995., a i pizzu jede vilicom. Bivši Trumpov batler izjavio je za New York Times da je predsjednik steak voli u obliku nejestivog ugljena, a za doručak mlati isto tako prepržena jaja.photo-1

Na meksički praznik Cinco de Mayo Trump je na Twitteru objavio fotografiju sebe kako uranja u zdjelu tacoa, s komentarom “I love hispanics!”. Jedna je korisnica Twittera na to sarkastično komentirala “taco u zdjeli od tijesta je taco okružen zidom”, referirajuci se na Trumpovu izjavu da izmedju SAD-a i Meksika treba podignuti zid, jer “prljavi Meksikanci preko granice donose samo kriminal i drogu”.

photo-3Čini se da se frustrirana američka demokratska ljevica može nadati da će mu od takve prehrane uskoro eksplodirati krvne žile…

U našem političkom dvorištu svoje prehrambene navike rado je izlagao javnosti bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum. Na janjetinu češće nego na posao u Gradsku upravu odlazio je u konobu Kod Dunda u Sitnom Gornjem na Mosoru. Ćevape je zalijevao Dom Perginonom, a pršut “patentirao” je čak i kao modni dodatak jer je njime svojevremeno uljepšao svoje čelo. Jednom je prigodom otkrio da fanatično voli kaštradinu, žestoko jelo dalmatinskog zaleđa od sušenog mesa škopaca jarca, ovna ili brava kojem se pripisuju afrodizijačka svojstva. Tvrdio je Kerum da mu daje seksualnu snagu trojanskog vojskovođe Hektora što mu se može povjerovati jer je svoju četvrt stoljeća mlađu suprugu u kratkom roku opremio s troje djece.

.

Jlo/GastroBajter