“Jer Osijek to zaslužuje”: Gastronomski spektakl u Muzeju okusa

Muzej okusa – mjesto je gdje se piše novo poglavlje slavonske i baranjske gastronomije, a sutra u 19.30 sati (13.listopada) priredit će i pravu gastronomsku avanturu uz tri kulinarska virtuoza. Dodajmo, radi se o prostoru koji je nekad bio dio paviljona Gradski vrt izgrađenog davne 1804. godine, mjestu gdje se povijest grada Osijeka prepliće s gastronomijom, a posebnu priču na manifestaciji “Jer Osijek to zaslužuje” ispričat će svojim jelima chef Nikola Eterović. Taj Bračanin iznimno bogatog opusa u svoje je kulinarstvo utkao otočku tradiciju, iskustvo vođenja kuhinje luksuznog splitskog hotela Park, kao i utjecaje europskih trpeza gdje je stjecao vještine.393_800x533-large

“Spremamo jedinstveni kulinarsko zabavni mega spektakl kakav Osijek poodavno očekuje. Otvaramo svoja vrata građanima s obiljem novih okusa, sjajnih vrhunskih vina ,vanserijskih glazbenika i plesačica, a sve kako bi gosti mogli uživati u ovoj jedinstvenoj večeri. Ideja o ovakvoj večeri ne dolazi slučajno, njome organizatori na čelu s chefom Nikolom Eterovićem žele slavonsku i baranjsku bogatu kuhinju dodatno obogatiti gastro slagalicama i izvan naše regije. Tako će na ovoj jedinstvenoj večeri uz Eterovića svoja jela spremati chef Nikola Milanović i chef Volkov Jurij koji poručuju gostima da dobro naoštre svoja nepca i uživaju u njihovim umjetničkim kreacijama. Osim sjajnog kulinarskog spektakla, u goste nam dolazi i poznati hrvatski saksofonist Baučo, glazbenik koji je odsvirao brojne nezaboravne pasaže u klasicima Dina Dvornika, a svojim će bendom oduševiti i najzahtjevnije goste” – poručili su iz Muzeja okusa.

Jelovnik kakav Osijek zaslužuje...

1. slijed;

Ramsteak carppacio sa pireom od kestena, craunch od đumbira i prahom od maslinovog ulja.

2. slijed;

Poširani ravioli u ulju od bijelog tartufa nadjeveni repom od fajferice i chutneyom od dunje

3.slijed;

File smuđa, tatar od kulena, souse vide fuzija pastrnjaka i čips od kadulje

4.slijed;

Pačja prsa – french style peace ragu

5.slijed

Lemon tart, crispy menreque

Lemon gel, orange conf u berton bazi


Uz svaki od sljedova goste će pratiti vrhunska vina najpoznatijih hrvatskih vinarija. Muzej okusa odlučio se za cijenu za svih 5 sljedova kao i vina uz zabavni program za samo 268,00 kuna po osobi jer je želja da visoka gastronomija bude što prihvatljivija građanima. Bez obzira što bi cijena bila višestruko veća uz podršku partnera i sponzora (Glasa Slavonije, Belja, Badela 1862, Kutjeva i Metro Cash & Carry Hrvatska ) postignut je uspješan i vrlo prihvatljiv program za naše građane. Organizatori poručuju da zbog velikog interesa građani rezerviraju svoja mjesta jer je broj gostiju ograničen.