RECEPT: Tuna tatar s okusom limete, krema od manga, čipka od sipe, snijeg od maslinovog ulja, perlice od smokve…Zrno Soli

Stjepan Vukadin, šef kuhinje Zrna Soli, po završetku školovanja dvojio je želi li postati kuhar ili svećenik. Na kraju je prevagnula odluka da umjesto stolovanja u kakvoj crkvi, postane vrhunski chef. U kratkom vremenu izgradio se kao jedna od nezaobilaznih figura nove splitske gastronomije. Svoj rad poistovjećuje s umjetnošću, a tanjure s platnom na kojima svaki dan od domaćih namirnica iscrtava nove kreacije.

Na ovogodišnjem 2. po redu Split Gourmet Expo 2018 predstavilo se devet ekipa splitskih restorana u organizaciji Šefova kuhinja mediternaskih i europskih regija. Među njima i tim chefa Stjepana Vukadina iz Zrna Soli u splitskoj ACI Marini.

 

(4 osobe)

500 g očišćenog filea tune

1 mango

1 limeta

50 g maslaca

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Pire od manga

Mango ogulite i kuhajte dok ne omekša. Procijeđenog staviti ga u posudu, dodajte malo soli, papra i maslac, te izmiksajte štapnim mikserom u gustu smjesu koju ćete protisnute kroz sito.

Tuna tatarGourmet Expo 2018- tuna tatar Zrno Soli

Tunu nakosajte na sitne kockice. Dodajte sol, papar, maslinovo ulje, koricu limete i sok od limete.

Tatar servirajte u kalupu, ukrasite pireom od manga, a možete jelu dodati čipku od sipe, perlice smokve i snijeg od maslinovog ulja.

Split Gourmet Expo 2018_05Stjepav Vukadin - Zrno soli_2