Misno pivo po riceti bračkog astronauta Valentina Boškovića za splitsku Onkologiju

Isprva je Valetnino ricetu čuvao u svom astronautskom rublju, navodno pletenom od vune bračke ovce pramenke, a potom ga smjestio u kapsulu pored raketnih motora, pa pivo i riceta daju malo na dim.

Nakon Zorana Šprajca & TBF-a, ove godine humanitarnu akciju No Shave November splitskog pivodjele Barbe uveličat će pivo jedinog poznatog “bročkog” astronauta Valentina Boškovića. Zbog svoje poslovne odsutnosti i boravka na Marsotu (službeno je tamo od 1646. godine), Valentino je Barbi poslao recepturu i ispričnicu za izostanak, a ispovjedio je da je tajnu ovog piva krišom uzeo u godini odlaska s otoka župniku koji je njime napajao Bračane na misama. Isprva je Valetnino ricetu čuvao u svom astronautskom rublju, navodno pletenom od vune bračke ovce pramenke, a potom ga smjestio u kapsulu pored raketnih motora, pa pivo i riceta daju malo na dim. Kako bilo, Misno pivo bit će predstavljeno u petak u splitskom The Flag Pubu (https://www.facebook.com/theflagpub/), a doznali smo da se radi Red Ale-u začinjenom prstohvatom dimljenog slada.barba

“Napravili smo Misno pivo po riceti, a šolde od zarade ćemo uplatiti Ligi za borbu protiv raka!” – poručio je Valentino s Marsa, a Barba zapisao u svoju knjižicu gdje osim popisa dužnika, knjiži što mu je i činiti.

Barba se po dobitku recepta upeo praviti pivo, inspiriran pločama Valentina Boškovića koje mu sa susjednog planeta posljednjih godina stižu na gramofon u pivski laboratorij na splitskim Stinicama. Na kraju je zbog trenutnog zastoja svemirskih programa u Hrvatskoj (nije ih bilo od Valentinovog odlaska u univerzum), pomoć zatražio od Amerikanaca kako bi misija bila obavljena po propisima struke.

barba valentino boskovic

“Ricetu koju nam je Valentinot poslao je bila toliko ispred svog vremena i toliko napredna, da smo u pomoć pozvali američku pivovaru IDOL Beer Works  https://www.idolbeerworks.com/s kojom smo u kolaboraciji napravili MISNO PIVO što ga je ukra od popa 1646. posli mise! Dobili smo pivo koje prati ovogodišnji, 3. po redu, No Shave November, a radi se o Irish cream Red Ale-u… Engleski kvasac kao twist daje notu sušenog voća sa Marsota! Zaradu od prodaje ovog misnog piva ćemo uplatiti za Onkologiju KBC-a Split!” – naveo je Barba koje će ovo pivo točiti u desetak objekata Splita i Zagreba.

Dodajmo da je povratak Valentina Boškovića zakazan za Valentinovo 2046. godine na Vidovoj Gori gdje će održati prigodni koncert, a u međuvremenu će nam Barba olakšati čekanje i neizvjesnost s 800 litara edicije marsovsko-bračkog piva.

Do tada: ” Ala ćin ćin i jeb jorcota!!!

Barba kuhanje piva 4.2.2019

Gastrobajer