Chef Pero GIN alkemijski sažima mediteranske okuse i balkansku tradiciju destiliranja žestica

Chef Pero GIN razvijen je u suradnji s Distillery Cutura i prvi je gin u ovim krajevima nastao po uputama chefa. Zbog posebno pažljive višestruke destilacije čistog etilnog alkohola dobivena je jedinstvena čistoća, raznolikost i sklada mediteranskih aroma.

Gin koji se slaže od 11 sastojaka, višestruko destiliran i začinjen Mediteranom, nastao je u Njemačkoj, po recepturi Pere Savanovića i prvi je kojeg potpisuje renomirani domaći kuhar. Ovaj Splićanin višestruko je nagrađivani chef, iza njega brojne su nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima i jedan je od malobrojnih Hrvata koji se mogao pohvaliti članstvom u renomiranom udruženje kuhara World Master Chefs, koja promovira vrhunsko kulinarstvo i najviše standarde u proizvodnji hrane.

Chef Pero GIN je razvijen u suradnji s Distillery Cutura te predstavlja inovativan proizvod na tržištu kao prvi gin u ovim krajevima razvijen od strane Chefa. Ideja je bila stvoriti mediteranski gin koji nosi arome limuna, gorke naranče te je obogaćen floralnim elementima cvijeta lavande i hibiskusa. Zbog posebno pažljive višestruke destilacije čistog etilnog alkohola dobivena je jedinstvena čistoća, raznolikost i sklad aroma. Ovo piće pokazuje da Savanović ne samo da vješto pliva kulinarskim vodama i Jadranskim morem, već je zaplivao u novu avanturu – razvoj autentičnog gina inspiriranog dalmatinskim krajolikom i balkanskom tradicijom destiliranja rakije – navode iz Savanovićevog tima.

Chef Pero GIN proizvodi se u manjim batchovima da 200 boca, a u njemu se u jedinstvenu aromu miješaju okusi smreke, korijandera, ružmarina, aronije, lavande, hibiskusa, kardamoma, kore gorke naranče, grejpa i limuna. Predstavljen je u ambijentu Matrioška Restaurant&Wine Bara u Baškoj Vodi gdje Pero vodi kuhinju, naravno uz dobre zalogaje dalmatinskog i talijanskog pršuta.

Gastrobjater/Mak Jovanović

foto: Matrioška Restaurant&Wine Bar