ORGULA JUNIOR BIO EKSTRA DJEVIČANSKO: Više od ulja – projekt zdravog odrastanja i put do tradicionalnih igara

Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje više je od proizvoda; zaštitni je znak društveno odgovornog projekta za zdrav razvoj djece kroz uravnoteženu prehranu i fizičku aktivnost

Spoj maslinovog ulja i dječjih igara, na otvorenim ili drugim riječima spoj vrhunskog nutritivnog proizvoda i dobre zabave bez računala, središte su priče koja je pratila predstavljanje Orgulinog Junior BIO ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

U splitskom Radisson & Blu hotelu čelnici tvrtke Orgula, Pjero i Nataša Zekan, uz chefa Željka Nevena Bremeca, predstavili su ovaj proizvod s pričom, odnosno društveno odgovorni projekt koji promovira zdravo odrastanje. Naime, Junior BIO ekstra ulje je premium ekstra djevičansko maslinovo ulju, a na pakiranju nalazi se i etiketa s QR kodom koja vodi na prikaz tradicionalnih igara na Orgulinom webu (crna kraljica jen-dva-tri, na laštik ili gumi-gumi i školica https://orgula.hr/tradicionalne-igre/), kao i recepte za ukusne, zdrave obroke te pregršt ideja kako potaknuti djecu na više kretanja.

Znamo da se kvalitetne prehrambene navike oblikuju već u ranim godinama života, stoga smo stvorili Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje, potpuno prirodno i nježnog okusa. Ne radi se samo o vrhunskom maslinovu ulju nego i o inspiraciji – na Orgula Junior webu prijedlozi su igara na otvorenom, kao i korisni savjeti nutricionista i recepti. Naš je cilj potaknuti zajednicu na pozitivne promjene. Želimo educirati potrošače o važnosti uravnotežene prehrane, kao i o vrijednosti vremena provedenog na svježem zraku i u prirodi, daleko od ekrana”, poručio je prilikom predstavljanja Pjero Zekan, direktor tvrtke Orgula.

Tradicionalne igre s etikete ulja Orgula Junior BIO prenosile su se generacijama, jednostavnih su pravila i ne iziskuju posebne rekvizite. Dobro je poznato da djeca vole provoditi vrijeme u igri, dodaju iz Orgule, a ona uvelike pridonosi dječjem razvoju, uključujući razvoj prostorne svijesti, koordinacije pokreta, maštovitog razmišljanja i znatiželje. Osim toga, igra uči važnim vrlinama i vještinama poput strpljenja, pozitivne konkurencije i suradnje.

“Orgula Junior projektom promiče zdrav razvoj kroz uravnoteženu prehranu i fizičku aktivnost. Zdrave se navike stvaraju već u najranijem djetinjstvu, a za pravilan rast i razvoj djece najvažniji su kvalitetna prehrana i puno kretanja. Na našim stranicama potražite inspiraciju za ukusne i zdrave obroke, kao i ideje kako potaknuti djecu na više kretanja”, poručila je i Nataša Zekan, direktorica operacija u Orgula grupi.

Jedan od partnera u nastanku Orgula Junior BIO ekstra djevičanskog maslinova ulja je ŠKMER.  Naime, Orgulini proizvodi  prate sve akcije ove međunarodne udruge sa sjedištem u Splitu na promicanju i unapređivanje kuharske struke, natjecanja poput Bisera mora i Grand Gourmeta. Koriste se na raznim humanitarnim manifestacijama i projektima koje ŠKMER provodi sa srodnim domaćim i inozemnim organizacijama.

“Izuzetno smo ponosni što smo imali prilike sudjelovati i doprinijeti razvoju Junior proizvoda i projekta. Kada govorimo o maslinovu ulju, u prehrani djece valja koristiti isključivo ono najbolje, a to je ekstra djevičansko maslinovo ulje, koje je potpuno prirodna namirnica i odličan izvor zdravih masti. Među našim ključnim aktivnostima je organiziranje natjecanja, manifestacija, festivala i prezentacija s ciljem promocije kulinarstva u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i edukacija kuhara, ugostitelja, građanstva, djece i ostalih zainteresiranih za kulinarstvo, a upravo te ciljeve možemo ostvariti našom suradnjom s Orgulom”, poručio je predsjednik udruge ŠKMER Željko Neven Bremec.

O projektu Junior

Odmah nakon predstavljanja proizvoda, projekt Orgula Junior ide dalje. Naime, Orgula će, s ciljem informiranja i educiranja potrošača o važnosti i prednostima mediteranske prehrane s naglaskom na maslinovu ulju, na Junior webu nastaviti objavljivati recepte i savjete nutricionista. Do kraja godine će, u suradnji sa zainteresiranim partnerima, pokrenuti humanitarnu akciju kojom bi se, osim novčanih sredstava, osigurala i donacija proizvoda za djecu koja imaju ograničen pristup zdravim namirnicama, a s aktivnostima se nastavlja i sljedeće godine.

Cilj je promicati aktivni stil života među djecom, educirati o zdravoj prehrani i maslinovu ulju kao važnom sastojku mediteranske prehrane te istaknuti važnost tradicionalnih igara. Podrška partnera u ostvarenju tih ciljeva neizmjerno je važna”, dodao je Pjero Zekan.

Orgulina su ekstradjevičanska maslinova ulja već četiri godine zaredom najprodavanija u Hrvatskoj, što potvrđuju podaci iz NielsenIQ-ova godišnjeg praćenja maloprodajnog tržišta. Njihovo ekstra djevičansko maslinovo ulje ZLATNO 500 ml u svibnju 2023. je osvojilo zlatnu medalju na natjecanju Berlin Global Olive Oil Awards 2023.

Mak Jovanović

foto: Orgula & Gastrobajter